Méhesgazda

A mézes recepteket folyamatosan bővítjük. Ez alkalommal:

Mézes sütemény


Hozzávalók: 500 g finomliszt, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 350 g méz, 80 g cukrozott citromhéj, 80 g cukrozott narancshéj, 4 evőkanál olaj, 1 csomag mézesfűszer.

  1. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a mézesfűszerkeverékkel.
  2. 2 tojást a mézzel keverjünk habosra.
  3. Keverjük össze a mézes tojásokat a liszttel, a finomra vágott narancs és citromhéjjal, olajjal és 3 evőkanác vizzel, dolgozzuk sima tésztává és hagyjuk legalább 2 órát hűtőben pihenni.
  4. Tegyük a tésztát lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk fél cm vastagra és szaggassuk ki a kívánt formákra.
  5. Helyezzük a kiszaggatott süteményeket egy enyhén beolajozott tepsire, kenjük meg a tetejüket tojással. Díszíthetjük dióval mandulával. 180 C-on süssük aranysárgára.

 
 
Friss írások


A folyamatosan bővülő mézes receptjeink közül most a mézes süteményről írunk.
» Bővebben «

Az ismeretterjesztés rovatunk elején elsőként fogadja szeretettel Hamvas Béla elmélkedésre szánt gondolatait.
» Bővebben «