A mézes recepteket folyamatosan bővítjük. Ez alkalommal:
Mézes sütemény
Hozzávalók: 500 g finomliszt, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 350 g méz, 80 g cukrozott citromhéj, 80 g cukrozott narancshéj, 4 evőkanál olaj, 1 csomag mézesfűszer.
- A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a mézesfűszerkeverékkel.
- 2 tojást a mézzel keverjünk habosra.
- Keverjük össze a mézes tojásokat a liszttel, a finomra vágott narancs és citromhéjjal, olajjal és 3 evőkanác vizzel, dolgozzuk sima tésztává és hagyjuk legalább 2 órát hűtőben pihenni.
- Tegyük a tésztát lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk fél cm vastagra és szaggassuk ki a kívánt formákra.
- Helyezzük a kiszaggatott süteményeket egy enyhén beolajozott tepsire, kenjük meg a tetejüket tojással. Díszíthetjük dióval mandulával. 180 C-on süssük aranysárgára.
Friss írások
A folyamatosan bővülő mézes receptjeink közül most a mézes süteményről írunk.
» Bővebben «
Az ismeretterjesztés rovatunk elején elsőként fogadja szeretettel Hamvas Béla elmélkedésre szánt gondolatait.
» Bővebben «